Димитров започва участието си в Париж срещу Скатов днес следобед

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров ще се изправи срещу квалификанта от Казахстан Тимофей Скатов в първи кръг на турнира от Големия шлем Ролан Гарос. Срещата е четвърта в програмата на Корт 13 и ще стартира не преди 17:00 часа българско време.


Първи на корта ще излязат шампиона от Женева Николас Джари и Уго Делиен. Следват два мача при жените – Линда Носкова играе с Данка Ковинич, а 30-та в схемата Сорана Кърстя има за съперничка Жасмин Паолини от Италия.

Григор загря за Откритото на Франция с финал на турнира в Женева, където отстъпи на Джари. Българинът е поставен под номер 28 в основната схема на Ролан Гарос, като до момента няма официален двубой срещу 147-ия в ранглистата Скатов. Димитров стигна до трети кръг миналата година, а най-доброто му класиране във френската столица е осминафинал от 2020-а, когато загуби от Стефанос Циципас.

Победителят от срещата ще играе във втори кръг с един измежду Емил Руусувуори от Финландия и представителя на домакините Грегоар Барер. Потенциален съперник в трети е италианецът Яник Синер. /БГНЕС