Димов: Мачът с Нова Зеландия е исторически, отиваме за победа

"Момчетата са добре, заминаваме мотивирани и подготвени за този мач. Това наистина е една историческа среща за нас и смятам, че всички заминаваме абсолютно позитивни с нагласата за добър тенис и победа", обяви капитанът на България за Купа Дейвис Валентин Димов преди двубоя с Нова Зеландия за влизане в първа група на турнира, предаде репортер на БГНЕС. Срещата в Крайстчърч ще се проведе на 4-5 февруари.

"Димитър Кузманов ще се присъедини към нас в Нова Зеландия. В момента момчетата тренират тук, но основният лагер ще бъде там на място. Пътуваме тези дни и ще имаме 7-8 дни за аклиматизация и подготовка на кортовете, където ще се проведат мачовете. Следим последните резултати, които правят и последните им турнири. Имат и млади момчета в състава, по наша информация има и един, който е доста по-опитен. Наблюдавам ги как играят, правим нашата стратегия и тактика за всеки мач и как да бъдат позиционирани мачовете поединично и мачът на двойки. На място ще получим възможно най-актуална информация, нашето разузнаване ще продължи там. Двойката не се работи от вчера и днес, тя се работи от няколко години. Неслучайно се видя резултат и срещу Южна Африка. Имаме различни конфигурации, не само тази", коментира Димов на пресконференция в Пресклуб България днес.

Относно липсата на Григор Димитров в състава, Димов заяви: "Разбира се, че са водени разговори, нямаме договорка да играе в този мач. Но аз смятам, че при евентуална победа, в следващ мач Григор ще има желание и ще има доста повече време за изготвяне на програмата".

Четвъртата ракета на България Александър Лазаров сподели мнението си от новозеландските тенисисти, които е наблюдавал по време на участието си в турнира в Окланд преди Аустрелиън Оупън. "Успях да взема участие на турнира в Окланд. Не се получиха нещата, но противникът ми беше в много добра форма. Не е лесно, защото условията са много различни. Часовата разлика е кошмарна, 11 часа спрямо София. Влажността те удря още от самото начало. Гледах много внимателно мачовете на някои от новозеландците, срещу които играем. Те не са за подценяване, първата им ракета за малко щеше да мине квалификациите на турнира, а той беше много силен, първи поставен в квалификациите беше Лехечка, който сега играе четвъртфинал на Аустрелиън Оупън. Като място и държава е страхотно. Не трябва да подценяваме противника, въпреки че като ранкинг всички сме по-нависоко. Играем на техен терен, с тяхна публика, а те са много емоционални и се раздават докрай. Трябва да дадем всичко от себе си и да бъдем максимално концентрирани, защото фаворити няма, може да се случи всичко. Доста са агресивни, обичат да играят на мрежата, не седят отзад, което на твърди кортове е нормално". /БГНЕС