Динамо Загреб чака Лудогорец в ШЛ, приемлив жребий за отборите ни в ЛК

Шампионът на България Лудогорец може да се изправи срещу първенеца на Хърватия Динамо Загреб в третия квалификационен кръг на Шампионската лига, ако преодолее ирландския Шамрок Роувърс във втори кръг. Това отреди жребият, теглен днес в централата на УЕФА в Нион.

Победителят от двойката Лудогорец - Шамрок ще се изправи срещу продължилия напред от сблъсъка между Динамо Загреб и Шкупи (Македония). Ако стигнат до този етап на надпреварата, "орлите" ще бъде домакини в първия мач на 2/3 август, след което ще гостуват в реванша на 9 август. Другите потенциални съперници на Лудогорец бяха Макаби Хайфа/Олимпиакос и Карабах/ФК Цюрих.

Анте Шимунджа и компания играят с ирландския Шамрок утре вечер.

Лудогорец посреща Шамрок Роувърс във вторник от 20:45 часа, а седмица по-късно гостува в Ирландия от 22:00 часа българско време.

Междувременно, Лудогорец разбра евентуалните си противници при загуба от Шамрок. Ако не успеят да стигнат до мач с Динамо Загреб, българските шампиони ще отидат в третия квалификационен кръг на Лига Европа, където любопитното е, че ще ги чака загубилият от двойката Динамо Загреб и Шкупи.

ЦСКА, Левски и Ботев Пд пък изтеглиха приемливи съперници при евентуално класиране за третия предварителен кръг на Лигата на конференциите, стана ясно от жребия в централата на УЕФА в швейцарския град Нион.

Феновете на ЦСКА могат да гледат отново любимците си срещу словенския Мура.

„Армейците“ ще играят с ирландския Сейнт Патрик‘с Атлетик или добре познатия си съперник Мура от Словения, ако отстранят северномакедонския Македония Гьорче Петров. „Сините“ ще имат най-приятен противник при елиминиране на гръцкия ПАОК – един измежду Вележ от Босна и Херцеговина, и малтийския Хамрун Спартанс. „Канарчетата“ ще играят с казахстанския Кизилжар Петропавловск или Осиек от Хърватия. И трите ни представители ще бъдат домакини в първите срещи.

Първите мачове са на 4 август, а реваншите – седмица по-късно. Победителите от трети предварителен кръг на турнира продължават към плейофите, жребият за които ще се тегли на 2 август. Елиминираните отбори отпадат от евротурнирите. /БГНЕС