Дионисиево шествие в Пловдив

Гайдари, кукери, фолклор и вино превзеха днес центъра на Пловдив - по традиция в неделята преди откриването на Международната изложба "Винария" се провежда Дионисиевото шествие, предаде кореспондентът на БГНЕС в Пловдив.

Тази година пловдивчани бяха почерпени с червено вино сира и мерло, а шествието завърши с хоро на пл. "Стефан Стамболов". "Винария" , организирана от Националната лозаро- винарска камара, ще се проведе от 20 до 24 февруари в Международен панаир Пловдив и ще представи колекции вина и високоалкохолни напитки на български и чужди фирми.

Сред световните новости, които посетителите ще видят тази година, са купажи от биоарония и биомалина с мавруд, както и синьо вино с екстракт от водораслото спирулина. В рамките на съпътстващата програма са дегустациите " 10 вида занаятчийско вино от мерло" и "Тероарите на Южен Сакар- Сира с много лица", организирани от Българската асоциация на независимите лозаро- винари. По същото време в панаира се провеждат и изложбите "Фудтех" и "Вкусове от Италия", както и селскостопанската изложба "Агра". С тези изложби Международният панаир в Пловдив по традиция привлича голям брой посетители, които имат преки интереси в селското стопанство, преработвателната индустрия и ресторантьорството. /БГНЕС