"Диор" връща ерата отпреди пандемията с мини поли

Новата ера изисква нов облик. След десетилетие, в което дължините на полите до под коляното управляваха модата, Кристиан Диор стартира първото пост-пандемично ревю в Париж, като върна ултра късата минипола.

Преди първото си мащабно шоу на живо от март 2020 г. насам, креативният директор, Мария Грация Чиури, каза, че костюмите с мини пола, късите туники и роклите с еднаква дължина с къси палта дават нов полъх на следпандемичната година. "Последните две години бяха супер интензивни и имаше идея, че може би трябва да се откажем от модата заради въздействието върху планетата. Но модата винаги е била неизменна част от живота ни. Но тук не става въпрос само за модни подиуми. Това е нещо, което е във всички нас".

Новият нов облик на "Диор" е от 60-те години на миналия век. Пастелните розови и сини тонове се изострят до цитрусово жълти и лайм.

Връщането на миниполата е тенденция, която набира скорост в продължение на един месец на световните модни подиуми, подобно на Prada в Милано миналата седмица./БГНЕС