Директорът на "Св. Анна": Ваксинацията е единственият начин да се справим с пандемията

"Ваксинацията върви абсолютно спокойно, без проблеми. Всички хора, които идват, са убедени в предимствата на ваксината и го правят с желание“. Това заяви за БГНЕС изпълнителният директор на УМБАЛ „Света Анна“ д-р Славчо Близнаков.

От два дни в лечебното заведение се извършва масова ваксинация на желаещи граждани, а кабинетът в болницата работи от 27 декември, когато в него беше извършена първата ваксинация в България на здравния министър проф. Костадин Ангелов.

„Вече са разкрити нови кабинети – вчера три, днес са пет, с готовност да разкрием десет. За масовата ваксинация всеки български гражданин може да дойде и без предварително записване да се ваксинира“, уточни д-р Близнаков.

Той посочи, че само за 30 минути тази сутрин през ваксинационните кабинети са преминали 45 души, а притокът от желаещи е непрекъснат. „Тези хора са интелигентни и са убедени в необходимостта от ваксината, защото това е единственият начин да се справим с тази пандемия“, категоричен е директорът.

„Решението ми бе взето, още когато се появи първата информация за ваксини. Когато разбрах, че тук има пункт, дойдох по най-бързия начин“, заяви Евгени Чакалов, един от първите, на които днес бе поставена доза от ваксината. /БГНЕС