„Дисни“ обмисля връщането на Джони Деп в шестата част на „Карибски пирати“

Филмовото студио „Дисни“ обмисля сериозно въпроса за връщането на всеобщия любимец Джони Деп като Джак Спароу в шестата част на хита „Карибски пирати“.

След като стана ясно, че светът наистина се нуждае от още един филм „Карибски пирати“, още повече след като поредицата спечели над 4,5 милиарда долара в бокс офисите и остава в ръцете на „разбирачите“ от „Дисни“, има малък шанс "Черната перла" да отплава към своя залез.

Петата част „Dead Men Tell No Tales“ се очаква да бъде с не толкова печеливш старт в сравнение с първата през 2003 г., но очакваните общо почти 800 милиона долара едва ли е малка промяна, а филмовата компания продължава да дои мляко от всяка крава, която си заслужава. Създателят на „Чернобил“ Крейг Мазин в момента пише сценария за новия филм заедно с ветерана от „Карибски пирати“ Тед Елиът, но малко се знае за сюжета на шестото приключение в открито море, освен желанието да заложат на женска звезда в главната роля.

„Дисни“ със сигурност разстрои много фенове с решението си да „убие“ Джони Деп като Джак Спароу, макар че мнозина публично охулиха Деп след раздялата му с Амбър Хърд.

Въпреки това, изданието We got this covered съобщава, че 56-годишният актьор може да реши да сюрпризира феновете си с главната роля и в предстоящия шести филм.

Източник съобщи за изданието, че някои продуценти от „Дисни“ се опитват да го върнат в проекта.

През октомври 2018 г. бе обявено, че Деп е отстранен от тази роля. Тогава стана ясно, че „Дисни“ ще рестартира „Карибски пирати“ в края на 2018 година. Бяха наети продуцентите на „Дедпул“ Пол Верник и Рет Рийз, които трябваше да напишат сценария, но те напуснаха проекта в началото на 2019 г. като причините не бяха оповестени.

Днес РИА Новости съобщи, че костюмът на Джони Деп от ролята му на Лудия шапкар и роклята на Миа Васиковска от филма на Тим Бъртън "Алиса в страната на чудесата", както и скици от едноименния анимационен филм на „Дисни“ ще бъдат показани на голяма изложба "Алиса: Позната и непозната" в лондонския музей "Виктория и Албърт".

Общо изложбата ще представи повече от 300 предмета, свързани с киното, театъра, модата, музиката и фотографията. Основната задача на експозицията ще бъде да проследи как Алиса и книгите за нея са оказали влияние върху тези сфери на изкуството.

„Имаме удоволствието да представим на обществеността оригиналните скици за класическия анимационен филм на „Уолт Дисни“ от 1951 г., както и да разкрием малко известни подробности как е създаден“, заяви пред журналисти кураторът на изложбата Кейт Бейли. „Ще покажем как се е развивало визуалното представяне на героите от приказката за 158 години: от Джон Тениъл (първият илюстратор на книгите за Алиса на Луис Карол ) до Колин Етууд, дизайнер на костюмите на Тим Бъртън.

Други артикули ще бъдат оригиналният ръкопис на Луис Карол, творби на Салвадор Дали, както и вдъхновени от Алиса творения на модни дизайнери като Вивиан Уестууд, бранда „Viktor & Rolf“ и фотографии на Тим Уолкър. /БГНЕС