Дисниленд Париж отново отвори врати

Френският туристически сектор направи още една стъпка към нормалността с отварянето на Дисниленд Париж. Това стана две седмици след, като страната отвори своите граници за ваксинирани посетители от цял свят.

Най-посещаваният в Европа тематичен парк отвори отново врати днес след близо осеммесечно затваряне.

Тълпа усмихнати посетители бяха посрещнати от героите на Дисни, танцуващи под звуците на радостна музика, пише „Гардиън”.

„Това е най-щастливото място на земята”, споделя със сълзи на очи Деби Тейтър, която е пристигнала от САЩ, за да посети семейството си, включително дъщеря си и двете си внучки, които живеят във Франция и които тя не е виждала от година и половина.

„Не можехме да пропуснем повторното отваряне“, казва медицинската сестра Елоди Пиедфорт от региона на Горна Лоара, която присъства на събитието заедно със сина си. Тя споделя, че годината е била много трудна и затова повторното отваряне и постепенното връщане към нормалността е чудесна новина.

Разбира се, някои от ограничителните мерки все още са в сила. Посетителите трябва да носят маски в парка, а за да се осигури необходимата дистанция между посетителите, броят им е ограничен. /БГНЕС

Париж / Франция