Дюнерът – най-често купуваната бърза храна

Често хората се сблъскват с дилемата какво да изберат за хапване, когато са на работа. В натовареното си и забързано ежедневие всеки от нас се е сблъсквал с подобен проблем и е търсил възможно най-лесното, но същевременно и най-икономичното решение. Част от нас решават този проблем като си носят храна от вкъщи, друга част залага на доставки на храна директно на работното си място, докато останалата предпочита да си вземе нещо набързо от място, което се намира в близост до местоработата си.

Оказва се, че когато искаме да си вземем нещо, което хем е вкусно, хем пък е хранително, ние често залагаме на една от най-разпространените бързи храни, а именно дюнер. Трудно е да се даде конкретен отговор какво прави тази бърза храна толкова предпочитана в сравнение с бюргера или пицата например, защото всички сме различни и вероятно всеки би дал различен отговор на въпроса защо избира дюнера за обяд, вместо да избере някакъв по-различен вид бърза храна.

Във времена на висока инфлация и икономическа криза, виждаме, че всичко около нас поскъпва. Не можем да отречем, че през последните няколко години поскъпна и цената на дюнера, но все пак това не ни спира да си го купуваме. Нещо, което в последните месеци направи дюнера още по-популярен е и мнението на експерти. Те определят дюнера като най-здравословната бърза храна, защото съдържа най-много пресни зеленчуци, но и освен това той се приготвят на момента пред самия клиент за разлика от повечето бързи храни.

Мохамед, които е собственик и продавач на дюнери разказа пред БГНЕС, че продава бързата закуска в столицата от 7 години. На въпрос дали хората си купуват често дюнери той категорично заяви: "Разбира се".

Той каза, че те приготвят всичко домашно и това прави предлаганият от тях асортимент от храни доста популярен сред клиентите им. "Продаваме дюнерите по вкус на клиента", допълни Мохамед. Той сподели, че често си хапват дюнери, докато работят. /БГНЕС