Дюрант изригна с трипъл-дабъл и доближи Нетс до финала на Изток

Кевин Дюрант наниза 49 точки, 17 борби и 10 асистенции при успеха на Бруклин Нетс над Милуоки Бъкс със 114:108 в двубой номер 5 от полуфиналната серия на Източната конференция, а тимът на Стив Неш поведе с 3-2 в серията.

Дюрант влезе в историята и доближи Нетс на победа от място във финалите на Изток.

Двукратният носител на званието МВП на финалите в НБА стана първият играч в историята на плейофите с поне 45 точки, 15 борби и 10 асистенции в един мач. „Мрежите“ бяха подкрепени от завръщането на Джеймс Хардън, който не бе играл от началните секунди на първия сблъсък в серията – „Брадата“ обаче завърши едва с 1/10, а Бруклин не можеше да разчита на другата си звезда Кайри Ървинг, който изкълчи глезен в предишния двубой.

Това принуди Дюрант да играе всички 48 минути, като двукратният шампион завърши със стрелба 16/23 от игра. „Знам, че хората ме възприемат като човек, който може да вкарва умело, но във всеки отбор, в който съм играл, съм правил всичко – от борби през защита до създаване и вкарване. Мога да не го правя през цялото време, но правя от всичко по малко“, каза Дюрант. Джеф Грийн помогна на победителите със своите 27 точки, завършвайки 7/8 от тройката.

Бъкс водеха със 17 точки, но не успяха да удържат Дюрант след средата на третата четвърт. Янис Адетокумбо, който определи звездата на Нетс за най-добрия баскетболист в света в момента, завърши с дабъл-дабъл – 34 точки и 12 борби. Крис Мидълтън добави 25, но стреля едва 8/22. Мач номер 6 е в четвъртък вечер в Милуоки, а Бъкс са 4-0 срещу Бруклин в мачовете помежду им в залата на „елените“ този сезон. /БГНЕС