Трима в битка за място на 1/2-финалите от Червената група в Торино

Днес ще се играят последните 2 мача от Червената група на АТП Финалите за 2021-а. Състезанието се провежда на твърди кортове в Торино, Италия.

Яник Синер.

А срещите от заключителния кръг на въпросната група са Александър Зверев (Германия) - Хуберт Хуркач (Полша) от 15:00 часа българско време и Данийл Медведев (Русия) - Яник Синер (Италия) от 22:00 часа българско време. "Пала Алпитур" приеме мачовете от турнира.

Зверев, Хуркач и Синер имат своите шансове да продължат към полуфиналите при различно стечение на обстоятелствата, след като Медведев вече си гарантира място сред последните четири в турнира. Зверев държи съдбата си в свои ръце и при победа над Хуркач ще се класира за 1/2-финалите. От своя страна, полякът може да намери място в заключителната фаза въпреки двете си поражения в надпреварата, ако надвие германеца и Медведев се справи със Синер. Младият италианец също ще продължи напред, ако Хуркач се справи със Зверев, а самият той надвие шампиона от миналата година.

Представителят на домакините Матео Беретини се отказа от участие в групата поради контузия и бе заменен от друг любимец на местната публика Синер. Медведев, който триумфира в миналогодишното издание на АТП Финалите има 2 победи в Червената група, с по една са Зверев и Синер, Хуркач пък е с 2 поражения. Регламентът предвижда групова фаза (Зелена и Червена група), полуфинали и мач за титлата. За полуфиналите на състезанието вече се класираха първите двама в ранглистата на АТП - Джокович и Медведев. /БГНЕС