До края на месеца пускат движението по изцяло ремонтирания бул. „Тодор Каблешков“

До края на август ще бъде пуснато изцяло движението по бул. „Тодор Каблешков“, в участъка между бул. „България“ и „Луе Айер“. Това обяви пред БГНЕС зам.-кметът по обществено строителство в Столичната община инж. Ангел Джоргов, който провери как текат ремонтните дейности на северното платно, в участъка между „Луи Айер“ и „Костенски водопад“.

„Най-вероятно в четвъртък започват асфалтовите работи. Заедно с асфалтирането и на пътното платно, и на велоалеята ще отнемат някъде около 10 дни, след което булевардът ще бъде отворен в пълен профил между „България“ и „Луи Айер“. Към края на месеца ще бъде отворено за движение“, обяви той и уточни, че велоалеята ще бъде асфалтирана и по нея ще се движат временно пешеходците докато се ремонтират тротоарите.

Попитан дали ще бъдат възстановени дърветата, които бяха отсечени заради ремонта на тротоарите, Джоргов увери, че те ще бъдат възстановени.

„Предвидено е засаждане както тук на „Тодор Каблешков“, така и на „Коперник“, така и на всички други места, където е предвидено засаждане на дървета. Това ще стане през месеците октомври и ноември, когато времето позволява“, каза той.

Ремонти дейности текат и на „Гоце Дечев“, в участъка между „Петко Ю. Тодоров“ и „Костенски водопад“, но той е по линия на „Софийска вода“, поясни Джоргов.

„От няколко години там имаше проблем с канала. До началото на септември се предвижда този ремонт, като към момента те си изпреварват графика и в момента даже са започнали асфалтиране и възстановяване на пътното платно. Очаква се движението там да бъде пуснато в края на месеца“, добави той.

От думите му стана ясно още, че утре се възстановява движението по новоремонтирания участък на „Николай Коперник“, в участъка между „Шипченски проход“ и „Гео Милев“.

„Предвиждаме утре сутрин движението да бъде възстановено заедно с автобус 72, който да си върви по обичайния маршрут. Довършват се и там тротоарите, може би ще ни отнеме още седмица – десети дни“, обяви още зам.-кметът.

Той посочи, че вече е започнало и изграждането на тротоарите на ул. „Алабин“ и подчерта, че и там са се появили непредвидени инженерни мрежи на „Княз Борис I“ и на „Алабин“, но проблемът вече е решен.

„Започнахме изграждане на тротоарите. Те ще се работят на парче, така че да бъде осигурена пешеходна проходимост“, обясни Джоргов и уточни, че през октомври или ноември ще бъде възстановено движението в участъка между бул. „Витоша“ и пл. „Македония“, като след завършването на дейностите там ще започнат работа в ухото на трамвай 5 при Съдебната палата. /БГНЕС