До края на седмицата слънце на запад, валежи на изток

Времето над страната постепенно ще започне да се стабилизира, въпреки че и днес следобед се очакват краткотрайни превалявания, придружени от гръмотевици в западните и централните райони, предаде репортер на БГНЕС.

Преди обяд над страната ще бъде слънчево, а следобед се очакват кратки валежи и гръмотевици. Във вечерните часове валежите ще отслабват и спират. Температурите ще се повишат и ще бъдат между 23 и 29 градуса.

В петък слаби превалявания ще има в планинските райони, а в следобедните часове в Североизточна България ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Температурите ще се повишат още малко и ще бъдат между 27 и 30 градуса.

В събота над Западна и Централна България ще бъде слънчево и топло, а над Източна и Североизточна България ще има гръмотевични бури в следобедните часове. Температурите остават летни – до около 30 градуса. За София максималната температура ще бъде около 28 градуса.

В неделния ден още преди обяд се очакват нови валежи и гръмотевици в Централна и предимно Северна България. Температурите ще останат без промяна между 25 и 29 градуса. /БГНЕС