Добрев: Пазаруването на депутати от ПП е най-голямото престъпление

Струва ми се, че няма мнозинство. "Продължаваме промяната" всеки ден обявяват, че им трябват 12 депутати и се опитват да ги напазаруват с обещания или пари. Това заяви по бТВ Делян Добрев от ГЕРБ.

„В случая няма никакво значение, защото става дума за пазаруване на депутати. Това е най-голямото престъпление, което може да се случи в една парламентарна република – да пазаруваш депутати“, каза той.

Добрев подчерта, че сега „Продължаваме промяната“ пазаруват 12 депутати, за да „продължат корумпираното и некадърното си управление“.

„По-корумпирано правителство от това не съм виждал“, каза той и даде примери с цената на природния газ.

„Директорът на МЕТ беше поставен за директор на държавното дружество и още на следващия ден той започна да търгува със собствената си фирма. Купува за държавата от дружество за 102 евро газа и го продава на МЕТ за 82 евро… Това какво е? Купува скъпо и ние потребителите го плащаме скъпо. След това го продава обратно на неговата си фирма евтино“, посочи депутатът от ГЕРБ.

Той отбеляза, че само за месец май разликата е 100 милиона, които са отишли в нечии джобове. „Тези 100 милиона бяха платени от българските граждани и бизнес. Вече сигнализирахме прокуратурата“, добави Добрев. /БГНЕС