Добрев: Ние можем да извадим България от кризата

„Ние можем да се справим с кризата най-добре от всяка друга партия и това е нашата голяма цел. Единственият индикатор, който показва дали сме в рецесия е спадането на потреблението на ток и на природен газ. 1/3 от консумацията на газ е изчезнала, икономиката е в колапс и ние знаем как да й помогнем“. Това заяви Делян Добрев от ГЕРБ по бТВ.

Добрев уточни, че по най-бързия начин трябва да започне финансирането от ЕС, да започнем да усвояваме средствата от европейските фондове. „Освен това ПВУ беше на 99% готов април месец миналата година и ако той беше заработил сега нямаше да сме в криза. Довършването на ПВУ и инвестициите от страна на правителството в инфраструктурата е третата мярка, която трябва да бъде предприета и ние можем да се справим“, подчерта още Добрев.

Той посочи, че допреди февруари месец колкото са била цените на бренда, толкова е била и цената на уралския нефт. „След това вече цената на уралския нефт падна с 40%, но цените на горивата в България не, те бяха на стойност от 3,50лв. за литър. Правителството трябваше да вземе мерки, но умишлено не го направи“, коментира още Добрев и продължи казвайки, че когато ГЕРБ е била на управление никога за 12 години цената на горивата не е прехвърляла 3 лв. за литър.

„Въпреки всичко депутатите в предстоящото НС трябва да изберат едно правителство с хоризонт от поне 1 година, тъй като кабинет с по-малко време управление няма да може да приеме всички нужни решения за страната. Ние ще разговаряме с всички евроатлантически партии, които са „Демократична България“, ДПС, ПП влизат в това число, или поне се представят за такива, но не виждам шанс да се постигне консенсус с Кирил Петков и Асен Василев, още повече след вчерашното участие на Петков партията със сигурност е загубила София“, заяви още Добрев. Той допълни, че с „Демократична България“ имат най-много допирни точки, тъй като те също са на мнение, че не трябва да се теглят кредити, за да се финансират социални дупки. „За разлика от ДБ, ПП искаха точно това, което ги прави по-скоро лява формация, отколкото дясна“, добави още Делян Добрев. /БГНЕС