Доброволци раздават храни и лекарства на семейства в нужда

Семейства в нужда ще получат 50 идентични пакета с хранителни продукти и лекарства от доброволци, предаде репортер на БГНЕС.

Пакетирането започна още преди обед днес. “Пакетираме 50 идентични пакета за семейства в нужда с хранителни продукти и с лекарства“, обясни Венета Станева от Сдружение Together For. Тя заяви, че това е поредната от много акции, които правят през годината.

Венета не скри, че много често й задават въпроса: Защо? „Когато зарадваш човек, за теб положителната енергия, която ти дава е повече, отколкото за него. В смисъл - удовлетворението, може би, и благодарността в очите на хората, само това е“, споделя тя.

В последните две акции, по думите на жената, получили дарение от българи в чужбина от „Ангели за България“, които им даряват средства и с тях купуват хранителните продукти и лекарствата.

Тя разказа, че 50-те семейства, които ще подпомогнат днес са такива, които през годините подкрепят. „Не само с хранителни продукти по време на кампании ами целогодишно, когато имат нужда. Много от нас са ментори поне на 4-5 семейства и ги подпомагат постоянно – дали ще е с храни, дали ще е заради развалена пералня, печка – всякаква грижа сме поели като ментори върху тях и всъщност това са семейства, които подкрепяме години наред“, посочи Венета Станева от Сдружение Together For. Тя посочи, че в момента акцията им е за 50 от тези семейства, които иначе са над 400 не само в София, а и в други части на България.

Добромир е от доброволците в Сдружението вече от близо година и половина и е категоричен, че да си доброволец е кауза. „Кауза, защото има смисъл хора, които могат да помагат да са в помощ на хора, които са в затруднено положение“, посочи младият мъж. /БГНЕС