Доброволци раздават безплатна топла храна на болни и нуждаещи се пред "Александровска"

Преди три години започнахме да подкрепяме болни и нуждаещи се хора. Започнахме първо с разнасяне на храна по домовете на хора в нужда, след това хората започнаха да идват тук на място. Дълго време раздавахме храна-дарение, за съжаление тя беше студена и не успявахме логистично да се справим с всички дарения, които имахме. Оттогава започнахме да си мечтаем за камионче с топла храна, в което да можем ние собственоръчно да готвим и да раздаваме прясно приготвена храна.


Това заяви в интервю пред БГНЕС Стоян Симов, организатор и доброволец в инициативата "Св. Георги".


“От една година благодарение на дарения от много дарители и една фондация създадохме инициатива, в която много хора успяха да се включат, за да се съберат даренията за това камионче. От една година насам мечтата ни се сбъдна, “Камионче за топла храна“ е налично, и започна тежката задача за нас да готвим самостоятелно вътре в него”, добави Симов.


Според него посредством камиончето-кухня те успяват да се сближат с хората. А напоследък и част от хората идват да помагат за приготвянето на заготовките и топлата храна.

“Ние раздаваме храна във вторник, петък и неделя от 18:30 часа”, каза Симов. Идват в 14.30, за да приготвят храната в двора на Александровска болница. И всеки доброволец е добре дошъл да се включи в инициативата./БГНЕС