Дом на киното посреща зрителите с филми от програмата на София Филм Фест

Столичното Дом на киното отваря салона си след 11-дневна пауза тази вечер с филм от програмата на София Филм Фест, предаде репортер на БГНЕС.

Според последното разхлабване на мерките в страната, в киносалоните се допускат посещения на не повече от 30% от капацитета на помещенията.

"Днес, 2 април, отваря Домът на киното с програма, която ще продължи до 8 април от фестивала София Филм Фест. Той беше отложен за пореден път, но в крайна сметка добрите заглавия ще си намерят място пред публиката. Днес показваме „Тихо наследство”, една българска документална премиера”, каза пред БГНЕС програмният директор на киното Христо Христозов.

А как киносалонът работи в условията на ограниченията, наложени заради коронавируса, Христозов отговаря: „За щастие, Домът на киното е голямо пространство, в което може да си позволим да спазваме дистанция. В залата капацитетът е 30%, което означава, че от 278 места сме ограничени на 84. На входа, разбира се, имаме дезинфекция, преди и след прожекция – дезинфекция, и спазване на една специфична схема в залата, която позволява дистанция на публиката по време на филма”, посочи Христозов. /БГНЕС