Домашен арест за Андре Токев

Софийският градски съд остави шеф готвача Андре Токев под "домашен арест", предаде репортер на БГНЕС.

Шеф готвачът бе привлечен към наказателна отговорност за шофиране след употреба на алкохол. Той бе задържан за 72 часа, след като полицията го хвана да шофира пиян на Околовръстното шосе в София буквално по джанти. На обвиняемия бе постановена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 3000 лева, а Софийската районна прокуратура протестира определената мярка.

След като бе пуснат под гаранция той се извини във фейсбук профила си, като заяви, че изразява публично позицията си за инцидента, тъй като го дължи на всички, които го подкрепят и на всички онези, които вярват в каузите, които той следва. „Съжалявам. Случилото се е недопустимо!", написа Токев и обеща да работи за възстановяване на доверието към него.

В съдебната зала днес адвокатът на Токев заяви, че протестът на държавното обвинение е неоснователен и каза, че клиентът му няма да се укрие от закона.

Токев има постоянен адрес, на който живее със семейството си. Той не е личност със завишена обществена опасност. Дава работа на 25 човека, работи по 16 часа на ден, не виждам как би се укрил, каза адвокат Иван Антонов в негова защита.

Единственото, което Андре Токев каза пред съда бе, че съжалява за случилото се и пожела да не му бъде налагана най-тежката мярка за неотклонение.

Съдът прие протеста на прокуратурата за частично основателен и счете, че не са налице предпоставките за вземане на мярка „задържане под стража”.

Съдът счете, че Токев е извършил престъплението, за което е обвинен, умишлено и в изпитателен срок по друго дело за същото деяние – шофиране в нетрезво състояние.

Съдът каза, че Токев не се е възползвал от дадения му шанс. Но предвид здравословното му състояние, взе мярка „домашен арест” и отмени гаранцията му от 3 хиляди лева.

Андре Токев няма право да напуска адреса на местоживеене без да уведоми съдебните органи. /БГНЕС