Доналд Тръмп се нарича голям фен на ваксините

Бившият американски президент Доналд Тръмп се нарече голям фен на ваксините срещу новия коронавирус. Той направи такова, говорейки в ефира на „Fox News“.

"Мога да се считам за голям фен на ваксините. Благодарение на мен те бяха разработени толкова бързо", - каза републиканецът. "Направихме ги само за девет месеца, въпреки че обикновено отнема пет години. Те Демократите изобщо не биха ги направили, така че наистина съм голям фен на ваксините", каза Тръмп.

В същото време бившият президент се противопостави на задължителната ваксинация на населението, наричайки себе си и „голям фен на свободите“. "Хората трябва да направят свой собствен избор. Но бих препоръчал да се ваксинирате, за да се предпазите. Ваксините са невероятни", завърши Тръмп, като отново подчерта, че смята "задължителните ваксинации за луди".

Според университета „Джон Хопкинс“ в Съединените щати са установени над 35,7 милиона случая на коронавирусна инфекция, над 616,7 хиляди души са починали. Страната е на първо място в света и по двата показателя. Напоследък по -голямата част от новите случаи на заболяването са с щам "Делта".

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп също заяви, че е недоволен от присъствието на радикални демократи в ръководството на въоръжените сили на САЩ.

Тръмп заяви, че пламенните поддръжници на Демократическата партия на САЩ и действащият президент Джо Байдън „унищожават страната“. "Това се случва както на границата, така и по отношение на престъпността. Има много примери за това във въоръжените сили", каза републиканецът.

"Погледнете нашите военни лидери. Те са "събудени". Тръмп използва думата „събуден“, която се отнася за поддръжниците на либерална политическа и социална програма, главно противници на дискриминацията на една или друга основа. Имаме „събудени" командири, продължи той. Фокусирайте се върху онези аспекти на въоръжените сили, които са им присъщи - защитата на страната ни от много мощни държави като Русия, Китай и други, които очевидно не ни харесват“. / БГНЕС