Донарума подписа с ПСЖ за пет години

Пари Сен Жермен потвърди привличането на Джанлуиджи Донарума със свободен трансфер, като стражът подписа петгодишен контракт. 22-годишният италиански национал пристига със свободен трансфер след изтичането на договора му в Милан през юни.

Донарума е четвъртото ново попълнение на ПСЖ след Вайналдум, Хакими и Рамос.

Донарума дебютира за „росонерите“ на 16-годишна възраст и бързо се превърна в първи избор под рамката. Той прекара шест сезона в клуба, изигравайки над 200 мача за гранда от Милано. Той стана и най-младия вратар в националния отбор, на 17 години и 189 дни, дебютирайки за „Скуадрата“ срещу Франция през септември 2016. Донарума се превърна в герой за Италия във финала на Евро 2020 срещу Англия на „Уембли“, като бе избран за Играч на турнира.

Много съм щастлив, че се присъединявам към толкова голям клуб като Пари Сен Жермен. Чувствам се готов за новото предизвикателство и ще продължа да се развивам тук. С Париж искам да спечеля максимално много трофеи и да нося наслада за феновете с представянията си“, каза той. „Щастливи сме да приветстваме Джанлуиджи Донарума в Пари Сен Жермен. Поздравяваме го за триумфа на Евро 2020 и отличието за Играч на турнира. Знам, че Джанлуиджи ще бъде посрещнат топло от всички в клуба, от играчите, щаба и феновете“, сподели клубният президент Насер Ал-Келайфи.

Директорът на Милан Паоло Малдини намекна, че клубът ще привлече Оливие Жиру от Челси съвсем скоро, казвайки: „Оливие Жиру ще пристигне утре и ще бъде нашето ново попълнение. Франк Кесие ще остане, тъй като е част от нашето бъдеще, ще удължим контракта му“. /БГНЕС