Дончев: Да инвестираме повече време за формулата на индустриалното развитие у нас

В политиката за разлика от формалната логика истината винаги е някъде там. Ние истината всеки ден я търсим тук в дискусия и спорове, но доколкото успяваме ще каже народът и историята. Считам, че има теми, по които температурата на острата полемика, като че би могла да бъде малко по-ниска, но дори и да има спор, той да води до движение напред.


Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Томислав Дончев от парламентарната трибуна, предаде репортер на БГНЕС.

Пътят към благосъстоянието на едно общество следва само една траектория - икономическо развитие и растеж на икономиката. Обръщате ли внимание, че основната ос на спора, който водим тук е на първо място формулата за преразпределението - на кого колко да дадем и от кого колко да вземем. Преразпределението не създава ново богатство. Втората ос на спора е по отношение на дълга.

Наред с всички принципни и безпринципни спорове, които водим тук, убеден съм, че трябва да инвестираме повече време, внимание и усилия в професионални разговори по отношение на формулата на растежа.

“Тук не става дума за една вълшебна мярка- да променим няколко члена в един закон, а за сложен комплекс от политики, които обхващат всички институции и изпълнителната власт и местната власт”, добави Дончев.

Той коментира, че симптоматично много български граждани, анализатори и политици не познават нито структурата, нито тенденциите, нито възможностите на българската икономика. “Делът на индустрията от БВП е 28%, а ако сумираме ефекта от еврофондовете, земеделието и туризма, той ще бъде под 20%. Целта не е да противопоставяме един бранш на друг и един сектор от икономиката на друг”, смята депутатът от ГЕРБ-СДС.

Според него българската индустрия трябва да бъде представена в парламента, така както са представени и други сектори.

“Да използваме парламентарното време за тези политики, които да подпомогнат индустриалното развитие на България”, призова той. /БГНЕС

Тагове: