Дончев: Най-големият грях на кабинета е рушенето на политическата система

Има хора, които не харесват Бойко Борисов, които са убедени, че в неговото шкафче има не само пари, а кюлчета, диаманти, брилянти, лека къртечница. Вярвам, че истината докрай ще излезе наяве. Няма как нормален човек да си държи пари и кюлчета в нощното шкафче. Вярвам, че се движим по трудния път на разкриването на истината. Ще се разбере, че всичко това е било скроено с политическа цел. Тези снимки нито са създадени случайно, нито са излезли случайно. Това заяви по бТВ Томислав Дончев, заместник-председател на ГЕРБ.

Действието е логично и последователно, но по отношение на опозицията не променя нищо. Така Дончев коментира връчването на третия мандат от президента Румен Радев на БСП.

Според Дончев ролите в парламента трябва да бъдат ясно обособени. „Кой управлява и кой изпълнява задълженията на опозиция. Не виждам причина от размиването на ролите. Да си в опозиция и малко да управляваш е нечестно. Това е бъг в системата на демокрацията ни. Никой не е казал, че опозицията за всичко и на всяка цена трябва да е против. Безкомпромисна, зла, свадлива опозиция не помага на никого. Тя трябва да е последователна, критична и конструктивна“, каза още депутатът в ГЕРБ.

Според него прекалено много напрежение се е натрупало около закуската в американското посолство. Той не е присъствал на нея и по принцип пропуска закуските. „Нормално е мисиите на приятелските държави да се интересуват от това, което се случва в страната“, добави Дончев.

„Не бива българско правителство да бъде конструирано извън България, защото това е ексклузивна отговорност на българските граждани и на българските политици. Не бива вътрешни проблеми да се решават чрез външни фактори. Най-големият грях на правителството е тоталното рушене на политическата система – трансфер на народни представители, за да се осигури подкрепа, връщане на политическите репресии“, добави той. /БГНЕС