Дончев: Очакваме експертна работа по политики, първите две партии имат големи различия

“Видни са усилията ни за сформиране на мнозинство, което да приеме законите, но преди това да се излъчи кабинет. Затова трябва да има съгласие между повече от една политическа сила по отношение на обща законодателна програма, синхрон в политиките, които трябва да се провеждат тук в НС и МС и трето съгласие на правителство и персонален състав”. Това заяви Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, предаде репортер на БГНЕС.


“Извървели сме 1/3 по пътя, тоест имаме виждания по отношение на законодателната програма. Очакваме техническа, експертна работа по политики, защото ако сравним програмите на първата и втората политическа сила, то има големи различия”, каза още Дончев.

“В необичайна ситуация сме, водени от отговорността ни да съставим правителство, за тази цел сме склонни да правим компромиси. Когато търсиш подкрепа обаче даваш аргументи, грешна тактика е да поставяш нови условия, защото ние влязохме в условията вторият няма да подкрепи първия, а първият да подкрепи втория”, припомни Дончев. “Ние не обичаме да ни поставят условия, водени от своята отговорност ние участваме в разговори, но поставянето на още условия не е пътят към успех. Трябва изготвянето на споразумение и да има разговори за персонален състав- всичко останало е само технология”, подчерта Томислав Дончев. “За да се откажем от първия мандат ние трябва да имаме сигурни гаранции и аргументи, че с втория мандат ще има добър резултат. Ние сме готови с повече от един състав на кабинет, в зависимост от нуждите на ситуацията”, заяви още Томислав Дончев. /БГНЕС