Донев: Изговориха се много думи, редуваха се обвинения и обещания, а хората очакваха действия

Датата на следващите предсрочни парламентарни избори е известна - 2 април. Мандатът на това правителство изтича другата седмица.

В последните месеци се изговориха много думи, редуваха се обвинения и обещания, а хората очакват спешни решения и действия. Ако всеки върши работата, за която е избран или назначен, съвестно и с мисъл за другите, ще живеем в държава, в която факторът "небрежност" ще е изолиран случай.

Това каза преди предпоследното заседание на Министерския съвет служебният министър Гълъб Донев, предаде репортер на БГНЕС.

Знаем отлично, че проявите на небрежност са тези, които причиняват щети, понякога с фатален край, добави служебният премиер.

"Ще разгледаме промени в Наредбата за медицинска експертиза на работоспособността. Ще въведем повече справедливост по отношение на хората с множество увреждания", отбеляза Донев.

Той съобщи, че предстои да бъдат одобрени и допълнителни средства в размер на 73 млн. лв. в подкрепа на услугата обществен транспорт в цялата страна. В резултат на това решение от 1 февруари до края на годината всички деца на възраст до 10 години ще пътуват безплатно в градския транспорт. "А за учениците отстъпката ще се увеличи от 20 на 70%", обяви служебният премиер.

По думите му намалението на цената на картите на възрастните хора ще е с допълнителни 20%, или общо 40% по-ниска цена.
"Виждаме, че когато всеки върши работата си, за която е избран или назначен, съвестно и с мисъл за другите, има резултати за хората", заключи Донев. /БГНЕС