Донев: Коалиционната формула за създаване на редовно правителство е неизбежна

Една от основните задачи на служебното правителство беше да подготви и организира провеждането на изборите, поздравления за добре свършената работа на всички министри, пряко ангажирани. Вотът премина спокойно и прозрачно, съществени нарушения не бяха констатирани. Гражданите изразиха свободно вота си. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев, предаде репортер на БГНЕС.

Резултатите показват картина, за която често призовавах да се мисли, за да не се губи ценното време между август и октомври. Избирателите, които участваха в изборите решиха, че коалиционната формула за създаване на редовно правителство е неизбежна. Ниската избирателна активност и високият вот в полза на „Не подкрепям никого“ са повод за преосмисляне на политическото поведение, подчерта Донев.

Като не подкрепят никого или не гласуват, избирателите задължават политиците да предложат своя по-добра версия. Президентът ще свика 48-ото НС, въпреки очакванията, ние се надяваме то да ма дълъг живот, добави Донев. Очаквам от вас да завършим работата по подготовката на законопроектите, свързани с ПВУ, това е друга основна задача, с която встъпихме в длъжност като служебно правителство. Една час от законопроектите вече са приети. Ще отлича сериозната работа на министър Крум Зарков и на вицепремиера Атанас Пеканов, за които подготовката на законопроектите по плана е основен приоритет и лична кауза. Не губете мотивация и енергия за работа в седмиците, които ни остават като правителство, каза още Донев. /БГНЕС