Донев: Служебното правителство си свърши работата по ПВУ, парламентът нищо не прави

НС се занимава с всичко останало, но не и с основната си дейност - законотворчеството. Всички закони по ПВУ са внесени от служебното правителство, но не съм оптимист, че ще бъдат приети повече от 2 или 3 законопроекта по плана. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Служебното правителство си свърши работата, проектите отлежават от октомври досега, движението е нулево в парламента, подчерта Донев.

Ангажиран съм и зает с това да подготвя служебното правителство с отчета, който трябва да представим за свършената работа, коментира Донев дали ще има редовно правителство. Виждате, че шансовете с втория мандат, макар че подходът на Денков за диалог беше добър ход, да видим утре декларацията, която ще предложат за гласуване в НС, дали ще съберат мнозинство, посочи Донев.

По други теми, служебният премиер каза, че ЕК задължава България да намали с 10% въглеродните емисии още тази година. „Това не е приемливо за нас и ще настояваме този ангажимент да бъде отсрочен във времето“, каза в Калофер служебният премиер Гълъб Донев.

Служебното правителство има своята отговорност пред българските граждани и икономика, добави Донев.

Няма да е тайна, ще внесем електроенергийна стратегия, която да покаже развитието на енергийния сектор в България в близките няколко години, залагането на нови ядрени мощности, да предвиждат се такива, коментира Донев.

Поддържаме връзка с Христо Грозев, службите следят случая, заяви Донев. /БГНЕС