Дортмунд не сбърка срещу Айнтрахт и се качи на върха в Бундеслигата

Борусия Дортмунд поведе в класирането на германската Първа Бундеслига, след като разби Айнтрахт Франкфурт с убедителното 4:0 на свой терен в среща от 29-ия кръг на първенството. "Жълто-черните" нямаха никакви проблеми да преодолеят съперника и се възползваха по най-добрия възможен начин от издънката на шампиона Байерн Мюнхен, който загуби визитата си на Майнц 05 с 1:3.

Дониел Мален (д) празнува първия от двата си гола във вратата на Франкфурт.

Исканият от редица европейски грандове английски полузащитник Джуд Белингам даде тон за категоричната победа на "Сигнал Идуна Парк" с чудесно изпълнение с десния крак в 19-та минута след пас на Юлиан Брант. Пет по-късно Дониел Мален покачи на 2:0 след асистенция на Карим Адейеми, а до края на полувремето резултатът стана класически след точната интервенция на централния защитник Матс Хумелс. През втората част възпитаниците на Еден Терзич очаквано намалиха оборотите, но въпреки това стигнаха до четвърти гол, който бе дело на Мален, негов втори в двубоя.

Така Дортмунд дръпна с точка пред Байерн в битката за титлата, след като баварците продължиха с несполуките напоследък, губейки изненадващо гостуването си на Майнц след отпадането от Манчестър Сити в Шампионската лига. Айнтрахт е девети с 42 пункта, на три от зона Европа.

В следващия кръг тимът от Франкфурт приема Аугсбург, докато за Борусия предстои гостуване на Бохум. /БГНЕС