Доц. Гълъбов: Вървим към избори, защото управлението нанася щети на всички

Вървим към избори не защото няма мнозинство, а защото това управление нанася все повече щети на всички. Това заяви в интервю за БГНЕС социологът доц. Антоний Гълъбов.

„Има такъв народ“ се надяват, че скандалният запис от заседанието на ПГ на „Демократична България“ с участието на Христо Иванов, ще преобърне нагласите в обществото. ИТН търсеха възможност да представят пред всички лицемерието на партньорите си. В това отношение този запис перфектно сработи за този сценарий“, заяви доц. Гълъбов.

Той припомни, че от месеци повтаря, че вървим към избори и е време това да бъде чуто. „Вървим към избори не защото няма мнозинство. Вървим към избори, защото имаме едно управление, което само по себе си започна да нанася все повече щети на всички“, подчерта социологът.

Според него оттук нататък най-важното е не да бъдат сдобрени, образно казано, политическите партии помежду си. „Най-важното е българските граждани да започнат да вярват малко повече на представителите си. Истинската политическа криза е там. Истинската криза е в дълбокото недоверие на българските граждани към политическия процес, към демокрацията, към европейската интеграция, към организацията на Северноатлантическия договор, която наричаме НАТО, без изобщо да знаем за какво става дума и т.н. Доколкото нито един политически субект по никакъв начин не показа готовност да се върне в диалога с гражданите, тази криза продължава да се задълбочава“, категоричен е доц. Гълъбов.

Той не вижда абсолютно никакво усилие да се премине от тази безсмислена конфронтация, която издава единствено болезнено его, към нещо смислено.

„Тя издава някакъв вид политически нарцисизъм, който е много дълбоко свързан с инфантилността на тези хора. Те не разбират пред какви проблеми е изправена България. Те отказват да разберат това, което им казват хората. Те отказват да разберат, че, ако не възстановят диалога с гражданите, каквото и да постигнат като споразумение помежду си няма да проработи“, каза още доц. Гълъбов. /БГНЕС