Доц. Симеон Василев: В социалните медии гражданинът доби чувство на свобода

В социалните медии гражданинът наистина доби чувство за свобода. Това каза доц. Симеон Василев на представянето на книгата "В спиралата на споделянето. Медийното съдържание и социалните мрежи" в Аулата на Факултета по журналистика и масова комуникация (ФЖМК), предаде репортер на БГНЕС.

Според доц. Симеон Василев социалните медии са част и следващата стъпка от нашата социална природа. Той обясни, че аудиторията е автор и съавтор на медийното съдържание, а общественото мнение е изключително важно.

Проф. Валери Стефанов отбеляза, че книгата е плод не само на амбицията на своя автор, но засяга и актуална проблематика. По думите му тя разказва за сюжети, които опират наистина до нашето битие и за изплъзващата се реалност на съвременния човек.

Симеон Василев

Проф. Лилия Райчева допълни, че не е случайна появата на книгата и подчерта, че доц. Василев има голяма медийна практика. Идеята за книгата се ражда въз основа на една статия, която той е написал. Симеон Василев разглежда социалните мрежи като една могъща инфраструктура, посочи тя.

Доц. Александър Донев заяви, че в книгата "В спиралата на споделянето. Медийното съдържание и социалните мрежи" думата "журналистика" се споменава рядко, за разлика от думата "медии". Най-опасно е да пишеш научно за това, което се случва или предстои да се случи, смята той, но е категоричен, че тази книга ще продължи да бъде актуална.

Огнян Герджиков

Това е най-силната и концептуална книга, която доц. Симеон Василев е писал досега и която в последните 5 години съм чела, каза и проф. Маргарита Пешева и уточни, че той задълбочено разглежда алгоритмите в социалните мрежи.

Михаил Миков

Заместник-деканът на ФЖМК проф. Николай Михайлов също отбеляза научната смелост на доц. Василев.

Цялата власт на медиите в спиралата на споделянето все повече и повече може да попадне в ръцете на обикновения човек, обясни той. /БГНЕС