Довициозо спечели Гран при на Австрия, зрелищна катастрофа в Шпилберг

Пилотът на Дукати Андреа Довициозо спечели състезанието за Гран при на Австрия, само 24 часа след като обяви, че в края на сезона ще напусне италианския тим.

Андреа Довициозо записа трети успех в Шпилберг

Надпреварата на пистата "Ред Бул Ринг" в Шпилберг бе белязана от зрелищна катастрофа, при която моторът на Йоан Зарко (Дукати) за малко да отнесе ветерана Валентино Роси, след като се разби на парчета в предпазната ограда и осея пистата с отломки, което доведе до вдигането на червен флаг. Самият Зарко и другият участник в сблъсъка - Франко Морбидели с Ямаха, не пострадаха сериозно, въпреки че се наложи Морбидели да бъде отнесен с носилка до линейката, но след това италианецът се изправи на крака.

Довициозо записа третата си победа в Шпилберг и запази перфектния рекорд на Дукати на "Ред Бул Ринг", които неизменно печелят там след вкарването на състезанието в календара на Мото ГП. Това също така бе победа номер 50 за Дукати в най-високия клас мотоциклети.

На второ място днес завърши пилотът на Сузуки Жоан Мир от Испания, а на почетната стълбичка се качи и австралиецът Джак Милър с Дукати. Валентино Роси финишира на пета позиция. /БГНЕС