Доживотен затвор за убиеца на Евгения и баща му

Делото за убийството на Евгения Владимирова, чието тяло беше открито в куфар, приключи с осъдителни присъди. Орлин Владимиров и соченият за негов съучастник - баща му Пламен Владимиров, получиха доживотен затвор, съобщава Нова тв.


18-и състав на Софийския градски съд призна Орлин Владимиров за виновен, че на 13 октомври 2021 г. е убил умишлено Евгения по особено мъчителен начин - чрез удушаване.

Пламен Владимиров е бил съучастник и помагач на сина си. Давал е разяснение за мястото, където да бъде скрит трупът. Умишлено е обяснил как Орлин да убие жертвата, посочват от съда.

Съдът уважи исковете на семейството на Евгения и сега Орлин и Пламен Владимирови трябва да платят сумата от 2,3 млн. лева на почернените. Присъдата на двамата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.

Присъдата е постановена не поради липса на смелост и страх от общественото мнение, както заяви защитата на подсъдимите, а защото съдебният състав е убеден във виновността им и в справедливостта на наказанието", посочват от Софийския градски съд.

Припомняме, че тялото на Евгения беше намерено в куфар преди две години в безлюдна местност край Перник. 11 месеца след началото на процеса, той приключва на първа инстанция. На последното заседание Орлин Владимиров направи първи самопризнания. Той обясни пред съда, че е убил Евгения, отричайки да го е планирал. /БГНЕС