ДПС: Предлагаме програма за ускорено догонващо икономическо развитие

След проведено онлайн заседание на Централния съвет, Движението за права и свободи избра състава на своя оперативен орган – Централно оперативно бюро, съобщиха от ДПС. За заместник-председатели на партията са избрани: Ахмед Ахмедов-Организационна дейност; Йордан Цонев – Зелен пакт-Икономическа политика-Бюджет; Станислав Анастасов – Зелен пакт – Европарламент – Либерални политики; Халил Летифов – Зелен пакт – Транспорт – Информационни технологии ; Хасан Азис – Зелен пакт – Местно самоуправление – Регионални съвети.

Членове на ЦОБ са: Джевдет Чакъров; Джейхан Ибрямов; Емел Етем; Илхан Кючюк; Имрен Мехмедова; Камен Костадинов; Нигяр Джафер; Рамадан Аталай; Севинч Солокова; Сезгин Мехмед; Филиз Хюсменов; Хамид Хамид; Юнал Лютфи; Янко Янков

Централният съвет прие политическа декларация, в която се казва, че всеки български гражданин трябва много отговорно да участва и да направи своя избор в изборите на Народно събрание – избор за настоящето и бъдещето. „От изборите зависи доколко и колко бързо ще се справим с кризата. Ние от ДПС имаме и предлагаме програма за ускорено догонващо икономическо развитие на страната, ние предлагаме програма, която да осигури здравословни условия на живот на всеки български гражданин, предлагаме адекватни решения по Зеления пакт на Европейския съюз“, се казва в декларацията.

Всички български граждани много отговорно трябва да участват и в изборите за президент на републиката. Трябва да изберем истински обединител на нацията, а не партиен говорител, опонент и опозиция, просто разединител. Президентът на България, който се избира пряко от народа, разполага с мощното оръжие да бъде президент на всички български граждани и да задава посоката. За това обаче са необходими не просто брой гласове, колкото и да са много, а опит, мъдрост и държавническо мислене. Такъв президент трябва да избере България за следващите 5 години, заявяват от ДПС.

Изборите през тази година ще бъдат изпит за всички партии и техните членове и симпатизанти. Докато управляващите са част от кризите, а не решенията, България ще изостава в развитието си от другите европейски държави и все по-трудно ще намира достойно място в региона и в Европа. Изборите трябва да бъдат спечелени с програма, със знаещи и можещи кадри, с визия и план за развитие. С идеи и аргументи в една толерантна кампания. Ние от ДПС имаме какво да предложим на българските граждани, имаме и идеите, програмите и кадрите. В конкурентна среда ще издигаме нашите кадри и веднъж като ги издигнем, ще ги подкрепим, защото те ще защитават тезите и програмата на ДПС. А това е програмата, с която България ще получи своя шанс да постигне ускорено догонващо икономическо развитие“, завършва декларацията на ДПС. /БГНЕС