Драган Шолак се отказа от сделката за Левски

Сръбският бизнесмен Драган Шолак се отказва от сделката за придобиване на акциите на Левски. Това обяви самият Шолак, който е основател и председател на Надзорния съвет на United Group Водещ инвеститор в Sport Republic.

"Във връзка с големия обществен интерес към потенциалната сделка между United Group и/или Sport Republic, свързана със собствеността на Левски, бих искал да ви информирам, че преговорите за придобиване на клуба завършиха неуспешно. Положихме сериозни усилия и приложихме цялата си професионална експертиза, за да преструктурираме основно дълговете на Левски и да развием стабилен бизнес модел, който да гарантира устойчив успех на клуба – както очакват многобройните поддръжници и фенове в България. За съжаление не постигнахме успех.

Бих искал да изразя специалната си благодарност към министъра на младежта и спорта г-жа Весела Лечева и българските институции за подкрепата и ангажираността им по време на целия процес", се казва в позицията на Шолак.

„ПФК Левски направи всичко възможно за осъществяване на сделката по прехвърляне на собствеността на клуба. За съжаление някои задължения натрупани през последното десетилетие се оказаха непреодолима пречка за осъществяване на сделката". Това се казва в позиция на Левски във връзка с решението на Шолак.

"Клубът предостави цялата необходима информация и съдействие при преговорите с потенциалния инвеститор. Никой от ръководството на „ПФК Левски“ не е поставял никакви условия пред „Sport Republic“, освен гарантиране устойчивото развитие на клуба .Постигнато бе пълно съгласие с потенциалния инвеститор в тази насока", допълва от "синия" клуб.

След дълги месеци на спекулации, през октомври миналата година Шолак потвърди, че проявява интерес към закупуването на Левски. "United Group наскоро проведе финансов и правен анализ на ФК Левски, резултатите от който бяха представени и в момента се разглеждат от ръководствата на United Group и Sport Republic. Анализът все още не е коментиран със собствениците и/или ръководството на ФК Левски", заявиха тогава от компаниите на сръбския бизнесмен. В началото на декември от там опровергаха, че сделката е финализирана. /БГНЕС