Драган Стойкович: Такива грешки на високо ниво са забранени

Такива грешки на високо ниво са забранени. Това заяви селекционерът на Сърбия Драган Стойкович-Пикси след поражението на западните ни съседи от Швейцария с 2:3 в група G на Световното първенство по футбол в Катар. Загубата изхвърли "плавите" от по-нататъшно участие в елиминациите на турнира и наставникът закономерно бе разочарован.

Драган Стойкович.

"Когато загубиш мача, разбира се мислим за направените грешки от нашата дефанзивна линия, но се защитаваме и атакуваме колективно. Обърнахме нещата след 0:1, за да поведем с 2:1, но отново не играхме добре дефанзивно. Беше толкова лесно за швейцарците да отбележат втория гол, което беше наистина шокиращо за нас. От психологическа гледна точка, това беше много положително за съперника. Подобни неща на такова високо ниво са забранени. Ако повтаряш тези грешки е много трудно да спечелиш. В бъдеще трябва да работим и да направим всичко възможно, за да разрешим проблема", започна той.

"Дойдохме тук с много контузии на наши ключови играчи. Беше много трудно да се справим с това, да играем на високо ниво на Световното първенство. Разбира се, че имаше период през последната година и половина, в който имахме успешна серия, но сега имаме спад във формата. Имахме безспорно проблеми в защита, но това трябва да претърпи по-подробен анализ. Стиснах ръцете на играчите и им казах, че трябва да държат главите си високо. Те наистина дадоха най-доброто от себе си", завърши Пикси.

Сърбия загуби от Бразилия на старта с 0:2, преди да направи зрелищно равенство 3:3 с Камерун, като водеше с 3:1 през втората част. Последва поражението от Швейцария в решителния сблъсък от груповата фаза с 2:3. /БГНЕС