Драгомир Стойнев: БСП е гарант за реализацията на социалните мерки в бюджета

Основните параметри на бюджета за 2022 г. обсъди народният представител и заместник-председател на парламентарната група на БСП Драгомир Стойнев с кметове и общински съветници, излъчени от БСП в област Пазарджик, общински председатели на партията от целия регион и членове на Областния съвет.

Участие в срещата взеха също министърът на туризма Христо Проданов, председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски, областният председател на левицата в Пазарджик Петя Цанкова и координаторът за областта Ленко Петканин.

“С новия бюджет изпълняваме наши социални ангажименти, за които сме настоявали през годините”, коментира Драгомир Стойнев, който бе избран за народен представител от Пазарджишка област. Хората очакват от БСП да бъде гарант за изпълнение на заложените в бюджетната рамка и управленската програма социални мерки, допълни той.

Приоритетите за развитие на туризма в област Пазарджик представи министър Христо Проданов. Специално внимание ще бъде отделено на местни стратегии за развитие на туризма по региони, посочи той. Министър Проданов пое ангажимент за провеждане на дискусия с местния туристически бранш, която да се проведе във Велинград, известен като спа столица на Балканите.

Председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски постави акцент върху подготовката на партията за участие в местните избори, което минава през успешно представяне в управлението на държавата. В рамките на срещата бяха дискутирани още национални и местни теми и взаимодействието с коалиционните партньори. /БГНЕС