Драко от "Хари Потър" се бори с алкохолизъм

Актьорът Том Фелтън, най-известен с ролята си на Драко Малфой от сагата за Хари Потър, разказва в мемоарите си Beyond The Wand за борбата си срещу алкохолизма, пише "Дели мейл". Според него алкохолизмът, с който се сблъсква през 20-те си години, е "симптом на по-дълбока борба" и показва психично разстройство. Актьорът призна, че всеки ден изпивал по няколко литра бира и няколко чаши уиски. Фелтън каза, че неговият мениджър го е довел до идеята за необходимостта от лечение. Освен това адвокатът му казал, че през кариерата си е видял 18 подобни случая, а за 11 души тази ситуация е завършила със смърт.

Актьорът се е подложил на рехабилитация три пъти. Първия център той го напуснал още след първия ден престой, а от втория бил изгонен за нарушаване на правилата, когато намерили момиче в стаята му. Фелтън призна, че решението да отиде на лечение е „едно от най-трудните, които някога е трябвало да вземе“. Актьорът обаче се похвали от осъзнаването, че "има нужда от помощ" и от решението да направи нещо по въпроса: „Вече не се срамувам да кажа, че не съм добре. И не съм сам в това”.

Той добави, че човек не трябва да се срамува от проблемите си и предполага, че неговата откритост ще помогне на други хора да се справят със зависимостта си. „Точно както понякога всички сме физически нездравословни, всички ние също можем да бъдем психически нездравословни. Няма от какво да се срамуваш. Това не е признак на слабост”, убеден е той.

Том Фелтън не е първият актьор от киновселената за Хари Потър, който говори за проблемите си. По-рано Даниел Радклиф, главният актьор, също говори за пристрастяването към алкохола. Кит Харингтън от Game of Thrones се оказа в същата ситуация: след края на снимките на сериала той изпадна депресия, от която се опита да се отърве с помощта на алкохол. Неговата колежка и съпруга Роуз Лесли му помогнала да вземе решение за лечението.

В мемоарите си, откъси от които се публикуват от медиите, Том Фелтън разказва за заснемането на филмите за Хари Потър. По-рано той също призна, че докато работи по сагата, е бил влюбен в колежката си Ема Уотсън. /БГНЕС