Драма с дузпи донесе трета Купа на Краля на Бетис

Бетис спечели Купата на Краля след равенство 1:1 в редовното време и продълженията с Валенсия и 5:4 при изпълнението на дузпи във финала на надпреварата, игран на стадион „Ла Картуха“ в Севиля.

Играчите на Бетис ликуват отново с трофея след 2005 година.

Символичните домакини от Севиля поведоха още в 11-та минута на сблъсъка за трофея след точната интервенция на Борха Иглесиас. След точно половин час игра обаче „прилепите“ възстановиха паритета след гола на Уго Дуро. До края на редовните 90 минути и в допълнителните 30 двата отбора така и не успяха да се преодолеят и така закономерно се стигна до рулетката на дузпите.

При тях нямаше пропуск в първите шест изпълнения, преди влезлият в първото продължение Юнус Муса да се провали от бялата точка. Бетис, от своя страна, не сбърка нито веднъж, а победният изстрел от 11-те метра бе реализиран от друга смяна – Хуан Миранда.

За андалусийци това бе трета купа на страната и първа от 2005-а насам, когато отборът се наложи над Осасуна с 2:1 след продължения. Валенсия остава с осем трофея, като за последно триумфира през 2019, когато надви Барселона с 2:1. /БГНЕС