Драматично равенство и два червени картона на Черно море - Левски

Черно море и Левски завършиха 2:2 в много нервен и драматичен двубой от 22-ия кръг на efbet Лига, който се изигра на стадион „Тича" във Варна. Двата отбора получиха общо 13 жълти картона и 2 червени, но никой не успя да си тръгне с трите точки.

„Моряците" имаха предимство през първото полувреме, в което поведоха с гол на Матиас Курьор (14), а той нацели и две греди. Стайн Спиеринг успя да изравни за „Сините" в 19-та минута с първия си гол в официален мач за клуба. Той прехвърли излезлия неразчетено Миодраг Митрович на вратата на домакините. В 38-та минута Исмаил Иса бе изгонен. Той фаулира Каргас, за което получи жълт картон, но изрази бурно негодуванието си и реферът Ивайло Стоянов му каза червен картон. Това породи огромно недоволство от лагера на Черно море.

През второто полувреме мачът стана дори още по-нервен и жълтите картони продължиха да валят един след друг. В 75-та минута Иван Горанов остави и Левски в намален състав, след като спря обещаваща атака на Черно море. Драмата настъпи в добавеното време, когато Левски поведе с гол на резервата Дени Алар след ново грешно излизане на Митрович. Това обаче не беше всичко и Мартин Минчев изравни в ответната атака след центриране на ъглов удар. /БГНЕС