Дрейк се отказа от номинациите си за "Грами“

Канадският рапър Обри Дрейк Греъм, който се изявява под псевдонима Дрейк, е поискал от Националната академия за звукозаписни изкуства и технологии да го извади от списъка с номинираните за музикална награда "Грами". Това съобщи „Variety“, позовавайки се на говорител на академията.

Според списанието изпълнителят е сред номинираните за най-добър рап албум за "Certified Lover Boy" и за най-добро рап изпълнение за "Way 2 Sexy". Според уебсайта на наградата Националната академия вече е премахнала името му от списъка с номинираните.

Представители на рапъра отказват коментар.

Изпълнителят е имал спорни отношения с организаторите на наградата. Преди година той призова "Грами" да бъде заменена с нещо ново, след като неговият приятел певецът Абел Макконън Тесфайе, който се изявява под псевдонима Weeknd, остана без номинации през 2021 г.

64-ата церемония по връчването на наградите "Грами" ще се проведе в Лос Анджелис на 31 януари 2022 г. Музикантите ще се състезават в общо 85 категории, включително две нови - "Най-добро световно музикално изпълнение" за световна музика и "Най-добър градски албум" за латиноамерикански изпълнители. /БГНЕС