Дрейк, Ед Шийран и Пост Малоун в Топ 3 на Spotify

Услугата за стрийминг на музика Spotify публикува на своя уебсайт статистика на най-слушаните изпълнители на десетилетието.

Дрейк оглави класацията на най-популярните музиканти на десетилетието

На първо място е канадският рапър Дрейк. Второто място се заема от британския музикант Ед Шийран, а третото е за хип-хоп изпълнителя Пост Малоун. Ариана Гранде и Еминем, са на четвърта и пета позиция.

„Shape of You“ на Ед Ширан се превърна в най-слушаната песен за последните 10 години. В челната петица са парчетата на Дрейк „One Dance“, песнта „Rockstar“ на Пост Малоун и 21 Savage, „Closer“ на певицата Халси и The Chainsmokers, както и друга песен на Ед Шийран – „Thinking out Loud“.

Освен това услугата цитира статистически данни за най-популярните музиканти на 2019 година. Начело на списъка е Пост Малоун, следван от Били Елиш, Ариана Гранде, Ед Шийран и пуерториканският изпълнител Bad Bad Bunny.

На 25 ноември в САЩ бяха раздадени American Music Awards. Лидер в броя на наградите беше певицата Тейлър Суифт, която спечели в шест категории и беше призната за музикант на десетилетието. /БГНЕС