Дронове на Амазон ще ни доставят стоки и ще пазят дома ни от крадци

Компанията Амазон получи патент за система за наблюдение на жилището с помощта на дрон, информира 24СМИ.

Медиите публикува, че Амазон е подала заявка за патент през 2015 г., но едва сега тя е одобрена от съответните власти. Същността на технологията се състои в разширяването на функционалността на безпилотната система, която компанията първоначално ще използва, за да доставя стоки. Съгласно патента обаче собствениците на жилища ще могат да наемат дроновете на компанията и за видео наблюдение на собствеността си.

Данните за патента гласят, че дроновете могат да предупреждават за отключени врати, счупени прозорци, кражба или пожар. Принадлежащата на Джеф Безос технология има добри перспективи за наблюдение и на големи селски стопанства.

Дроновете могат да бъдат оборудвани не само с камери, но и с микрофони, както и с устройства за нощно виждане. В същото време се планира да се спазва неприкосновеността на личния живот на съседите, като с помощта на прилежащата технология автоматично ще се размиват изображенията на техните къщи. На клиентите ще се предлагат различни тарифи, например часови, ежедневни или седмични посещения на дроновете, сканиращи територията. /БГНЕС

Тагове: