Дуа Липа: Изборът на жените се критикува постоянно

Няколко танцьорки неотдавна обвиниха Лизо в сексуален тормоз. През 2020 г. Дуа Липа прекара вечер с Лизо в стриптийз клуб след наградите "Грами" и покрай скандала беше обвинена, че подкрепя експлоатацията на жени. "Аз съм против всякакъв вид експлоатация. Но виждам, че изборът на жените се критикува през цялото време. Това е все едно да минаваш през минно поле. Чувстваме се засрамени от всичко и от всички. Някой замисля ли се за собствения опит на хората, преди да ги атакува? Затова за мен е много важно да уважавам избора на жените, какъвто и да е той"


Според певицата, въпреки съществуването на движението #MeToo, което се бори срещу насилието над жени, те все още са много уязвими в много ситуации. "#MeToo или не, все още е страшно да си жена и да вървиш сама през нощта по пуста улица на път за вкъщи. Имам толкова много спомени за онези случаи, в които държиш ключовете си в готовност или си взимаш чантата, или се преструваш, че говориш по телефона... Не знам дали това някога ще се промени", каза тя.

Певицата вярва, че това продължава през вековете. "Чувствам се много солидарна с това, през което преминават жените. Мисля, че много хора осъзнават, че цялото това господство съществува от векове. И осъзнаването на това може да доведе до промяна. Така че каузата се движи в правилната посока, но все още има много работа за вършене".

Певицата отбеляза, че днес жените са станали по-свободни в избора си дали да имат деца. "Разбира се, съвременният свят се е побъркал. Но освен това мисля, че жените са намерили място в обществото, което преди беше табу за тях. Мисля, че жените просто искат да правят нещата със собственото си темпо и да не се чувстват виновни за това, което мислят за себе си"./БГНЕС