Дубъл на Кайседо прати ЦСКА на 1/4-финалите за Купата

ЦСКА надви Арда с 2:0 в осминафинален сблъсък от турнира за Купата на България по футбол. На стадион „Българска армия“ в столицата действащият носител на трофея и кърджалийци се изправиха в повторение на миналогодишния финал в надпреварата, спечелен от „червените“ с 1:0.

ЦСКА отново надви Арда в повторението на миналогодишния финал.

Победителят отново бе идентичен с този миналия сезон, като този път армейците спечелиха с 2:0 пред собствена публика. В герой за тима на Стойчо Младенов се превърна нападателят Жорди Кайседо, който отбеляза и двата гола през първата част. Той откри резултата в 22-та минута, след като засече с глава отклонена топка от Томас Лам след центриране на Греъм Кери от ъглов удар.

Второто попадение на еквадорския офанзивен футболист падна около четвърт час по-късно след асистенция на Георги Йомов. След почивката Брадли Мазику бе изгонен с директен червен картон в 55-та минута, но въпреки численото си преимущество на терена, играчите на Георги Чиликов не съумяха да преодолеят стража на домакините Димитър Евтимов. ЦСКА удържа преднината си до края и продължи успешно защитата на трофея си.

„Червените“ се присъединиха към Локо Пд, Левски, Славия, Берое, Септември София и шампиона Лудогорец, които вече си гарантираха място сред последните осем в турнира. След края на мача на "Армията" ще стане ясен и жребият за 1/4-финалите в съревнованието. /БГНЕС