Дубъл на Ричарлисон изведе Бразилия до победен старт на Мондиала

Бразилия стартира с успех кампанията си на Световното първенство в Катар. На стадион "Лусаил" в едноименния град Селесао надигра Сърбия с 2:0 в първия си двубой от група G на надпреварата. През първото полувреме петкратните световни шампиони бяха по-активни, но трудно намираха път към вратата на Ваня Милинкович-Савич. "Плавите" стояха добре на терена и с изключение на няколко неособено опасни удара, стражът на западните ни съседи нямаше много работа под рамката. От другата страна, Алисон също не бе притеснен, основно и заради факта, че Александър Митрович бе изолиран от играта.

Ричарлисон (ц) отбелязва най-красивия гол от началото на Световното.

След почивката възпитаниците на Тите вдигнаха оборотите и положенията пред Милинкович-Савич се заредиха едно след друго. След голям пропуск на Рафиня, останал очи в очи с вратаря, последва и удар в гредата след топошен шут на Алекс Сандро. Логичното се случи в 62-та минута, когато Винисиус Жуниор стреля към вратата, Милинкович-Савич изби, но топката попадна на крака на Ричарлисон, който се пребори със Страхиня Павлович и не сбърка за 1:0. Десетина по-късно отново нападателят на Тотнъм бе в прегръдките на съотборниците си след гола на турнира до момента. Той получи пас с външен фалц от Винисиус, пое топката, обърна се и със странична ножица парира Милинкович-Савич.

След попадението съпротивата на сърбите съвсем изчезна, въпреки влизането в игра на Душан Влахович. От своя страна, бразилците се забавляваха и можеха да вкарат и още голове, като гредата отново помогна на стража им след изстрел на Каземиро. В 79-та минута Неймар напусна принудително терена и бе заменен от Антони, като това определено повдига опасения сред привържениците на Селесао, имайки предвид проблемите с травми на офанзивния футболист на Пари Сен Жермен.

До края резултатът остана непроменен и така един от фаворитите за трофея започна с победа участието си на Мондиала. Съставът на Тите оглави група G с три точки, със същия актив е и Швейцария, който по-рано надви Камерун с минималното 1:0. В следващите срещи от групата южноамериканците играят с "кръстоносците", докато "плавите" и африканците ще търсят първи точки. /БГНЕС