Дубъл на Салах донесе победата на Ливърпул над Тотнъм

Ливърпул надви Тотнъм с 2:1 като гост в мач от 15-ия кръг на английската Висша лига. На "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" в северен Лондон двата отбора си размениха по едно полувреме, но в крайна сметка "червените" се прибраха с пълен комплект от точки.

Първите минути бяха за мърсисайдци, като Дарвин Нунес предизвика намеса на Юго Лорис. Последва неточен изстрел на уругвайския нападател, но той се реваншира за ранните си пропуски с асистенция към Мохамед Салах, който с мощен шут в ъгъла не остави шансове на Лорис за 1:0. В края на полувремето египетският стрелец на Ливърпул отново ликува в прегръдките на съотборниците си след груба грешка на Ерик Дайър, който понечи да връща топката с глава към Лорис, но тя се удари в рамото му, Салах я пое и с елегантен завършек удвои преднината на гостуващия състав.

Мохамед Салах (л) бележи втория гол във вратата на Юго Лорис.

След паузата лондончани заиграха по-уверено и намалиха дефицита си в 70-та минута, когато Хари Кейн се разписа след асистенция на влезлия от резервната скамейка Деян Кулушевски. До края възпитаниците на Антонио Конте подложиха на сериозен натиск гостите, но така и не съумяха да отбележат попадение при няколкото центрирания към вратата на Алисон.

Ливърпул с победата е осми в класирането с актив от 19 точки, на седем от днешния си съперник, който е четвърти в таблицата. За състава на Юрген Клоп, който постигна първа победа извън дома от началото на сезона в Премиършип, предстоят две домакинства до паузата за Световното първенство в Катар - на Дарби Каунти в третия кръг за Купата на Лигата, и със Саутхемптън за първенство. Тотнъм гостува на Нотингам за Купата, а след това приема Лийдс в северен Лондон за първенство.

По-рано през деня, Астън Вила надигра Манчестър Юнайтед с 3:1 у дома в среща от 15-ия кръг на английската Висша лига. На "Вила Парк" бирмингамци стигнаха до трите точки в официалния дебют на Унай Емери начело на състава.

Вила поведоха на бърза ръка с 2:0 в резултата след попадения на Леон Бейли и Лука Дин в рамките на пет минути. В края на първото полувреме "червените дяволи", които се подобриха след ранно инкасираните голове, намалиха с късмет, след като удар на Люк Шоу рикошира от тялото на Джейкъб Рамзи и влетя неспасяемо в мрежата на Емилиано Мартинес. Малко след началото на втората част обаче бирмингамци възстановиха преднината си от две попадения, след като Рамзи изкупи вината си, предолявайки Давид де Хеа. До края играчите на Ерик тен Хаг така и не успяха да реагират и загубиха за четвърти път от старта на сезона.

Унай Емери записа успешен дебют начело на Астън Вила.

Отборът е пети с 23 точки, на три от Тотнъм. Астън Вила е 13-и с 15 пункта. Двата отбора се изправят един срещу друг и в третия кръг на Купата на Лигата, но този път на "Олд Трафорд", преди манчестърци да гостуват на Фулъм, а бирмингамци на Брайтън за първенство.

Останалите резултати:

Саутхемптън - Нюкасъл 1:4

Уест Хем - Кристъл Палас 1:2. /БГНЕС