Дубъл на Жота изведе Ливърпул до успех над Лестър

Ливърпул надигра Лестър с 2:0 у дома в среща от 24-ия кръг на английската Висша лига.

С този изстрел Жота (ц) преодоля Шмайхел за крайното 2:0.

На „Анфийлд“ първи до изгодна възможност стигнаха „лисиците“ на бившия мениджър на мърсисайдци Брендан Роджърс. Джеймс Мадисън получи в коридор от съотборник, но силният му удар с левия крак бе избит в корнер от стража на домакините Алисон. Постепенно играчите на Юрген Клоп натиснаха съперника и стигнаха до няколко удара по посока капитана на гостите Каспер Шмайхел. Закономерното се случи в 34-та минута, когато Трент Алекзандър-Арнолд центрира от ъглов удар, Върджил ван Дайк се измъкна и стреля с глава, за да предизвика намеса на Шмайхел. Топката обаче попадна в Диого Жота, който от близка дистанция не сбърка за 1:0.

След паузата в игра се появи завърналият се от турнира за Купата на африканските нации Мохамед Салах, който на два пъти имаше възможност да сложи точка на спора, но бе разколебан първо от намеса на противников играч, а след това и от напречната греда. „Червените“ стигнаха до второ попадение отново чрез Жота, който получи пас от Жоел Матип и преодоля Шмайхел за втори път, с което оформи и крайния резултат. Така, Ливърпул отново съкрати изоставането от Манчестър Сити на върха на девет точки, като е с мач по-малко от „гражданите“. Лестър е 12-и с 26 пункта. В следващия кръг Ливърпул гостува на Бърнли, докато Лестър приема Уест Хем, като и двете срещи са в неделя.

В друг двубой, Арсенал постигна ценен успех в битката за топ 4 след минимална победа над Уулвърхемптън с 1:0 като гост. Единственото попадение в срещата падна преди почивката и бе реализирано от Габриел. „Артилеристите“ трябваше да удържат крехкия си аванс с десет души на терена след двата бързи жълти картона на сметката на Габриел Мартинели в 70-та минута. /БГНЕС