Дубъл на Неделев прати Лудогорец на 1/2-финалите за Купата на България

Лудогорец продължава успешно защитата на трофея от турнира за Купата на България по футбол, след като успя да надвие ЦСКА 1948 с 3:1 у дома в четвъртфинален сблъсък от надпреварата. Двубоят бе повторение на финала от миналата година, когато „зелените“ спечелиха купата със същия резултат.

Тодор Неделев откри резултата за разградчани в 17-та минута след типично за него изпълнение на пряк свободен удар. Веднага след началото на втората част отново бившият полузащитник на Ботев Пд, който получава рядко шансове за Лудогорец след идването си в Разград, покачи на 2:0. Малко по-късно гостуващият състав върна едно попадение чрез Педриньо, но десет минути преди края на редовното време интригата бе убита след трети гол за домакините, дело на Рик Джонатан.

По този начин Лудогорец си осигури участие в полуфиналите на турнира, присъединявайки се към Ботев Пд, Хебър Пазарджик и ЦСКА. Жребият за последните четири ще бъде теглен след края на двубоя в Разград.

Двата тима ще се срещнат още веднъж до края на седмицата, но този път за първенство, като Лудогорец отново ще бъде домакин в неделя, 3 март, от 17:00 часа. /БГНЕС