Дудова не се яви на кантара, Юсеин ще се бори на Европейското

Тайбе Юсеин ще представя България в категория до 62 килограма на Европейското първенство по борба в Будапеща, което започва утре. Насроченото за днес преборване между нея и Биляна Дудова няма да се състои, тъй като Дудова не се яви на претеглянето, насрочено за 8 часа тази сутрин в хотел "Монте Кристо" в Благоевград, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Тайбе Юсеин закова кантара на 62,7 килограма

През кантара тази сутрин мина само Юсеин, която закова теглото си на 62.7 кг. По този начин тя отговори на условието за един килограм толеранс. „Радвам се, че всичко това приключи, както и че до някаква степен успях да запазя отбора, и утре да пътуваме спокойно, за да си свършим работата както трябва“. Така треньорът Петър Касабов коментира ситуацията с неявяването на Дудова.

Той добави, че го радва фактът, че момичетата имат настроение и пътуват в този си състав. Относно преборването Касабов каза, че се съобразява с решенията на Управителния съвет на Федерацията, а климатът в отбора е запазен. „Целта ми още като станах старши-треньор бе не просто медали, а първите места“, категоричен бе Касабов.

Още вчера треньорът на Дудова Георги Калчев разкри, че неговата възпитаничка не тренира от десет дни, след като Федерацията по борба е взела решение да заложи на Тайбе Юсеин за Европейското първенство. "Подобно решение (за преборването) е против здравия разум, а така също и против физическото и психическото здраве на състезателките, особено на Биляна Дудова, която от 10 дни не тренира и е в почивка в родното си място, след като беше взето неправомерно решение да не участва на Европейското първенство", заяви Калчев.

Европейското първенство по борба в Будапеща ще се проведе в периода 28 март - 3 април, като България ще бъде представена от общо 24 състезатели - по осем при жените, класиците и свободняците. /БГНЕС