Duran Duran пусна новия си албум „Future Past“

Duran Duran, която е активна английска ню уейв група повече от 40 години, пусна 15-ия си студиен албум „Future Past“, съобщи Ройтерс.

"Никога не сме очаквали да правим музика заедно след толкова време. Бяхме просто деца и се събрахме в пънк рока", каза басистът Джон Тейлър.

"(В) края на 70-те, когато никой не мислеше дългосрочно, беше като може ли просто да свирим следващата година?"

Създадена от Тейлър и клавириста Ник Роудс през 1978 г., Duran Duran стана известна с хитове като "Girls on Film" и "Rio".

Групата, с вокалиста Саймън Ле Бон и барабаниста Роджър Тейлър, е продала повече от 100 милиона албуми по целия свят и спечели две награди Грами.

Новата им песен "Anniversary" отбелязва 40 години от издаването на първия им албум през 1981 г.

Басистът на Duran Duran Джон Тейлър.

„„Anniversary“ е песен, с която в известна степен празнуваме времето, през което сме били заедно като група, но също така е отворена за всички и всичко, което някой може да иска да отпразнува“, каза Тейлър.

За новото си издание групата си сътрудничи с продуцентите Ерол Алкан и Джорджо Мородер, докато китаристът на Blur Греъм Коксън, японската пънк група CHAI и рапърът Ivorian Doll, наред с други, участват в еклектичен микс от песни.

"Определихме параметрите си много широко от самото начало. Първият ни албум включваше танцови песни... но имаше и шест, седемминутен инструментал с оркестър и някои по-мрачни песни", каза Роудс.

"Винаги се чувстваме комфортно да опитваме различни неща в различни жанрове музикално."

Групата започна работа по албума в края на 2018 г. и работи по него спорадично през 2019 г. Пандемията от COVID-19 ги принуди да спрат за около 10 месеца.

„В някои отношения всъщност беше изгодно да имаме почивка, защото никога преди не сме имали това преживяване и можехме да го гледаме със свежи очи и да слушаме със свежи уши“, каза Роудс. "Това има съвсем ново усещане за нас."/БГНЕС